Man kan inte ha tur jämt

Galishimos krustor verkar ligga så illa så det är nog bara att ge upp planerna på fortsatt ridning ett tag framöver. Det var den hästsemestern. Första veckan gick åt människobyn och nu har han fått utslag i pälsen av värmen och regnet. Jag tittade igenom tågtidstabellen noggrant och tog på honom en fleecefilt på hans blöta päls och tömkörde honom på promenad i stället, nu under sommarkvällen. Jag tog den fina vägen efter tågbanan då underlaget är så plant och fast och perfekt för honom att promenera på.





Men man kan inte ha tur jämt.

Såklart det kom ett tåg. Jag kopplade genast bort honom från tömmarna och satte fast honom i en lång lina. Jag hade så tur att Linnea som red Maggie kom ifatt oss och visade oss att man kunde kliva av vägen på en äng och ställa sig lite vid sidan om, så man kom några meter till ifrån tåget.

Och så blåste det förbi. Snabbt och mullrande. Vagn efter vagn.

Jag stirrade spänt på Galishimo.

Han tittade på tåget. Sedan tittade han på gräset. Sedan tittade han på tåget. Sedan gräset.
"Får man äta gräs nu?" såg han ut att fråga.

Jag stirrade förbluffat på honom. Det var ju ett enormt tåg! Massor av vagnar! Buller och bång! Jättenära! Han är ett arabiskt fullblod! Han ska bli alldeles sprallig och spänstig och frustig och sådana saker som han blir över allt annat! Som han blev över plastpåsen igår! Eller den lilla stenhögen bredvid hagen.

Men nej.

Ett tåg är tydligen ett tåg.

Och jag som har gruvat mig för att möta tåget i exakt ett och ett halvt år, känner mig nästan lite snopen... 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback