Dressyrkursen

Jag var nervös över lastningen. Galishimo har inte varit inne i en transport på två år. Och inte kände han någon större glädje att återse den heller. Antingen har han transporterats till flytt eller till veterinär. Såklart han var misstänksam. Tur att han är fruktansvärt besatt i mat och gick att muta in i transporten med morötter. På fem minuter så stod han missnöjd i transporten och visade ögonvitorna över den kränkning vi utsatt honom för, med munnen frenetiskt tuggande på morätter. 

Sedan åka iväg. Helt otippat satt även Katta och Anette i baksätet och pratade muntert med varandra om hur kul det ska bli att följa med oss.
"Vi ska inte kritisera dig för NÅT, du är bara bra som tar dig iväg!" log dom och verkade på allmänt gott humör. Vilket kändes skönt. Väldigt skönt.

När vi lastade ut en lite svettig och kränkt arabhäst så började pulsen pumpa genom kroppen.
"Ska jag rida på DET DÄR?!" undrade jag för mig själv när Galishimo, lite krullig på bringan av sitt eget svett, skyggade för en liten fågel och kastade sig i grimskaftet. Sedan insåg han att han var på samma plats där han bott förut. Han fick hälsa på sin gamla hagkompis Alladin och lugnet lade sig. Hos hästen.


Hos matten låg pulsen löjligt högt. Jag ville inte sitta upp. Jag ville inte rida. Jag ville åka hem igen. När kursen väl började så kändes Galishimo spänd, främst över sina egna skuggor mot väggen och ljudet av sprättande sand mot väggen...  men jag fick lugna instruktioner om hur jag skulle hantera honom, via en hörselsnäcka. Och allt fungerade. Allt blev bra. Det blev faktiskt det. Jag var blöt i svett över både den fysiska och mentala ansträningningen efteråt. Men allt blev bra. Anette och Katta hejade ivrigt på oss. Pojkvännen eskorterade oss och filmade oss. Tränaren tyckte att jag gjort ett vettigt arbete med Galishimo. När jag visade vissa övningar så sa han
"Thats actually pretty good..." flera gånger.


När jag äntligen var hemma igen så blev jag mer eller mindre utmattad. Pojkvännens film råkade tyvärr försvinna så det blev inte så mycket bildbevis. Men jag var där! Jag gjorde mitt bästa! Och det gick bra!

.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback