Han behöver ett jobb






Det är första dagen på semestern nu. Jag vilar mest och slötittar på TV, och så är jag förståss i stallet. Galishimo är fullständigt tokig just nu, av att inte få röra på sig.  Man har hjärtat i halsgropen när man försöker rykta honom, han trampar runt hela tiden, står inte stilla en sekund. Han är överallt. Han bockar och sparkar och härjar. Inte mot mig utan bara slumpartat, som att energin rinner över. Hovar flyger åt alla håll. Överskottsenergin blixtrar genom hela kroppen på  honom.

Att leda honom var också svårt. Han stod bredvid mig och hoppade upp och ned. Sedan blir han förbannad och biter åt mig för att jag håller fast honom. Eller så springer han nästan över mig. Jag måste ha spö med mig för att kunna hantera honom just nu. Och jag måste slå till honom när han går på mig eller tränger sig mot mig. Det känns lite jobbigt. Vi som varit så goda vänner. Men Galishimos frustration får inte gå ut över mig. Så är det ju bara. Jag har inget annat val just nu.

Men han är ju inte elak i sig. Han är bara rastlös. Det handlar inte om mig. Han vill bara röra på sig. Han vill jobba. Och så här ska vi ha det i några veckor till....

Samtidigt inser jag vilket jobb det har varit att rida in honom och jobba med honom. Han är ju snäll och rar att hantera, när jag jobbar med honom. Nu är han ett monster.

Inte underligt att han var svår att rida in och inte underligt att jag fått slita med honom.

Men jag vet i alla fall lösningen. Han måste få jobba.


 
"Va händer? Va händer? Va Händer? Va? Va? Va? Kolla där!? Va? Va?! Ser du?! Va?!"
 
 Jag suckar ltie och känner mig trött...
Jag behöver verkligen semester
men han behöver ett jobb...
.
.

Kommentarer

  1. Hej!

    Följer bloggen med stort nöje, tycker om att du är så öppen med det mesta.
    Jag har också en arab född 09, ett sto.
    De är så känsliga och listiga på samma gång!
    Prova lite trickträning? Kanske kan man lura honom att använda skallen lite och det blir man ju rätt trött av! ;) Ha det gott! // Lena

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag tack för dina tips, Lena! Jag funderar på att hitta på något bus med honom. Han får lite buskar i boxen på dagarna nu, han gnager bark och grejar med dem, plus att han blir rädd för dem när de prasslar. Men trickträning vore nog inte heller så dumt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback