Visst är det tungt

Semesterdagarna går åt att vakna, sträcka på sig. Åka till stallet. Galishimo är ordinerad strikt boxvila en vecka och är ensam i ett tomt och mörkt stall hela dagarna. I sin box. Han gnäggar ofta och vankar lite. Jag försöker vara där och pysslar med honom men han är rastlös och svårhanterad. Jag tar honom på promenad i cirklar i ridhuset, då han är för vild för att hantera utomhus. Han biter mig inte men han drar bak öronen och gapar efter mig som en piraya. Det ser lite illa ut men han biter mig inte. Bara hytter med tänderna. Han är arg för att jag stänger in honom och inte låter honom springa. Jag försöker att knuffa tillbaka honom och försöker visa att jag inte tolererar att han går på mig. Men olustkänslan i magen molar. Jag tycker synd om honom, och jag tycker synd om mig själv.

Sedan  åker jag hem och pysslar med något mitt på dagen, sedan åker jag till stallet igen. Mockar. Letar kvistar åt Galishimo. Pysslar med honom. Jag väger höpåsar för morgondagen. Jag vandrar runt i cirklar i ridhuset med en ilsken piraya, som hatar sin hemska matte som inte låter honom springa. Han gillar mig inte nu. Han gillar mig verkligen inte nu. Det känns i hela kroppen. Olustigt.

Sedan åker jag hem.


Jag känner mig låst.



Jag hade velat ta en roadtrip till södra sverige och träffat Karin och Runa. Mina bästa vänner jag hade innan jag flyttade till Västerbotten. Jag saknar dem så. Kanske kunde jag ha vandrat runt i Uppsala. Kanske åkt ännu längre söderut. Kanske letat efter en spännande arbetsintervju. Eller rest norrut. Kanske fjällen. Kanske fjällvandrat. Det är så mycket jag kunde ha gjort. Kanske gått på date med någon. Eller bara druckit ett glas vin efter middagen. Kanske. Vitt vin. Jag älskar vitt vin. Någon spontan dagstur någonstans.

Inte flänga skytteltrafik tur och retur till stallet som ligger 16 km bort. Allt utom det.

Men jag vänjer mig. Den här semestern får bli så här. Efter att den här semestern har passerat, så önskar jag mig att livet vänder, bara. Jag önskar mig att livet får lite flyt. Att saker blir bra. Att Galishimo blir bra. Att jobbet blir bra. Att allt bara blir bra.

Det går ju inte sätta sig ned och bara ge upp heller.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback