När livet inte blev som tänkt - sex år senare

Jag tittar på statistiken här på bloggen och märker att många googlat och hamnat på ett inlägg som jag skrev för flera år sedan, år 2014, nämligen. Titeln på inlägget var "När livet inte blev som tänkt" och ni hittar inlägget om ni klickar HÄR. 

Jag var 34 år. Jag bodde i en liten etta. Jag funderade på att sluta kämpa i relationer och "ge upp" mina försök att skaffa familj och barn. Jag var orolig och sörjde. Jag oroade mig över utanförskapet som det skulle innebära att bo ensam i en liten etta då det var så normbrytande. Nu har det ju gått sex år och jag är snart 40 och bor kvar i min lilla etta. 

Genom dessa sex år är det en sak är jag väldigt säker på: 

Det här har varit de sex bästa åren i mitt liv. 

Utan tvekan. Det är inte ens ett close call. Jag har i och för sig haft Björn i mitt liv, tre av dessa sex år, och det har ju underlättat. Men det krävs en väldigt särskild man för att uppmuntra mig att bo kvar i min lilla etta, att prova mina egna vingar, och att försöka finna ett eget sätt att leva på. Han har varit min största supporter och jag hoppas han stannar kvar i mitt liv länge till! 


De här sex åren har varit kantade av trygghet, oberoende, vila, träning, återhämtning, sömn, egenmakt över ekonomi och vardagsrutiner.  Och häst, förstås. Jag har inte haft den bästa ekonomin och jag får tänka till lite, men det finns pengar över när de behövs. Jag har haft energi att avancera på arbetet, spenderat otroligt mycket tid i stallet och lärt känna många nya vänner. Jag har nog aldrig egentligen känt mig ensam eller särskilt ångerfull. Det bästa är vilan som jag kan göra när jag vill och hur jag vill... eller är det tryggheten som är bäst? Jag vet inte, bra känns det i alla fall. Precis vad jag hoppades på för sex år sedan 

- och inlägget om att jag ville få energi att lyssna på ljudböcker intressera mig för historia igen? Jag säger bara en sak: Historiepodden med Robin och Daniel! Jag älskar den. Jag har fått en hel ny dimension av vad historia innebär. Det tar aldrig slut. Jag har aldrig lyssnat på ett så brett spektra av historiska händelser så ofta som de senaste två åren. Precis som jag önskade mig. För sex år sedan visste jag väl knappt vad en Podd var för något... 



...Och apropå barnfriheten - jag har blivit lite av en miljöhjälte på köpet, bara sådär! Hej och hå, här bidras inget till jorden överpopulation. Jag har inga egna barn vilket leder till att era barn får en ännu bättre chans till en ljusare framtid. Varsågoda! 



Så många härliga människor att hänga med! Vilken lyx! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet