Joseph vs Amelia

 Jag är fortfarande lite matt och plöjer genom youtube. Men jag tror detta är min sista matta dag! 

En kär favorit att titta på är Amelia Newcomb Dressage. Hon gör korta, enkla klipp om saker att tänka på när man rider dressyr, på engelska. Det som jag tycker är väldigt bra med henne är att hon simulerar dålig ridning på ett bra och trovärdigt sätt. Alltså, hon visar vad som blir rätt ridning och sedan simulerar hon hur det kan bli om man gör fel. Senaste inlägget som kommit nu är att hon, på sex minuter, visat vad man kan tänka på för att inte knipa med knäna när man rider, och hur det kan bli om man börjar knipa med knäna igen. Jag måste ofta tänka på mina knän, särskilt när jag sitter på Måns eller en häst som jag är lite ovan att rida. Om du har sex minuter över, och är en knäknipare, så kan det vara intressant att titta på detta klipp. 


På något sätt borde Amelia vara nära släkt med Joseph Newcomb, som verkar driva ett dressyrstall i en annan del av världen. De ser ungefär lika gamla ut, pratar likadant, har samma leende och samma efternamn. Joseph rider också dressyr men när Amelia verkar rikta sig mot den glada hobbyryttaren, och verkar sätta ut filmer till oss amatörer, så verkar Joseph rikta in sig på ett underhållande sätt, exklusivt mot den rikare kundkretsen, med inridning och försäljning av dressyrhästar av mycket hög kvalitet. 

Amela ger mig lite av känslan "Åh, det där kan jag fokusera på under nästa ridpass!" under tiden som  Joseph ger mig känslan av "Herregud så snygg häst, jag tror jag dregglar... undrar hur stort lån jag har möjlighet att ta?" 

Så då kan man välja vilken av dessa Newcombs man vill titta på, beroende på vilken känsla man vill ha. Praktiskt!

Vill du känna begär och gräma dig över din budget kan du gå in på detta klipp från Joseph Newcomb. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet