En mental vaccination

Jag fortsätter kämpa på med ensamma uteritter med Galishimo. Det blir inga tydliga framsteg än så länge, så det är lätt att ge upp. Galishimo är väldigt spänd och jag börjar andas ytligt och vänta på olyckor. Tåg. Älgar. Travhästar. Hundar. Joggare. Buskar. Löv.You name it. 

 I lördags kände jag mig otroligt uppgiven och väldigt besviken på mig själv som inte kunde slappna av ordentligt i sadeln.
"Hur svårt kan det vara?! Bara att tänka på något annat, och RIDA?!"
muttrade jag irriterat för mig själv. Jag kämpade i över två timmar och var helt mentalt utmattad när jag kom tillbaka till stallet. Jag kan ju tillägga att Galishimo är glad och hjälpsam som vanligt. Trots att han också är spänd och skyggar lite. 

Men som tur var fick jag tillfälle att rida Måns igen efter passet med Galishimo, och det blev som en mental vaccination. Plötsligt tycker jag att jag KAN rida och att jag VISST är på rätt plats när jag sitter i sadeln. Måns är inte så skvättig och van att ridas ute i alla väder. När man rider honom så sällan som jag gjort, så är han dessutom märkbart finare för varje gång jag rider honom, så man blir liksom lite överraskad varje gång. "Oj, nu har hon tränat förhållningar för nu rättar han sig genast om jag tar i tygeln." och sådant. 

Jag travade honom lång och låg, övade på att sitta bra i dressyrsadeln och bara njöt över takten och att få känna mig trygg på ridbanan. Tyvärr sitter jag lite i stolsits och behöver dra fram både höfter och bröstkorg. Men Måns tuffade på och frustade nöjt och tyckte det var bekvämt att få lulla på under tiden jag försökte hitta nya balanspunkter. Ebba som äger honom är också väldigt peppande så jag känner mig inte orolig över att jag ska rida honom tokigt på något sätt. 

Efter att jag ridit Måns hade mitt mindset förändrats markant sedan jag varit ute med Galishimo och deppat över våra tillkortakommanden. Det gör inte så mycket att jag fortfarande suger på ensamma uteritter med Galishimo. Man är bra på olika saker bara. Huvudsaken är att Galishimo får komma ut och se andra saker än ridbanan ett par gånger i veckan och att jag är uppe och rider honom emellanåt när vi är ute. 

Svårare än så behöver det inte bli. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet