Hur jag gör det bästa av oktober

Nu har vi ju en riktigt tråkig månad för de flesta hästägare. Oktober. Allt blir lerigt och skitigt. Det börjar bli mörkt och kallt. Det är nu som man lätt kan tappa motivationen att vilja rida och hänga i stallet. 

Jag har därför en liten plan för att få ut så mycket som möjligt av en tråkig månad. Det behövs lite åtgärder för att få lite myskänsla i detta! 

Tvätta. Tvätta mycket. Tvätta ofta. Om jag inte har en maskin som kan tvätta hästtäcken så lämnar jag in dem för tvätt, om jag tycker mig ha råd. Men jag planerar framför allt att tvätta mina ridkläder. Ofta. Kanske till och med varje vecka. Jag tänker använda frikostigt med sköljmedel som jag lukt-provat, i butiken. Jag tänker torktumla kläderna länge. Jag ska försäkra mig om att när jag är i stallet och är småkall och trött och omotiverad så ska jackan se fin ut och när jag trär på mig den så ska jag få en liten puffdoft av nytvättat. Det gör inget om färgerna går ut lite av allt tvättande - en ren jacka som luktar gott är lite av vardagslyx även om färgen gått ur lite. 


Två rena hästjackor, en ridväst, ett par regnbyxor och ett par termobyxor i torkrummet. Även mina Asics joggingskor har tvättats. 

Jag tänker inte vänja mig vid den skitiga leriga kanten nere vid byxbenen. Jag kommer att slänga dem i tvättmaskinen och låta dem komma ut som nya. Jag tänker inte hoppa över tvättandet med motiveringen om att kläderna är skitiga igen om en vecka. 

Förresten så köpte jag en förvaringspåse på RUSTA för 30 kronor i helgen. Jag hade egentligen tänkt köpa en bag för att kunna förvara hästkläderna i bilen, men ni vet ju, jag försöker spara lite pengar inför en ny bil. Man hittar den HÄR om man är nyfiken på den. 



Faktiskt så rymde Rustas påse lite mer än jag trodde, och en praktiskt dragkedja gör att man kan försluta den enkelt. Jag rymmer både gummistövlar och ridstövlar i stående läge, samt en varm vinteroverall, och ändå ha plats över utan problem. Den höga, smala formen gör att den lätt ryms och står stabilt i baksätet av bilen på golvet mellan fram och baksätena. Dessutom är den av plast och verkar inte släppa igenom någon hästlukt. Jag hoppas den håller och inte går sönder för lätt! Går den sönder för lätt så köper jag nog DENNA bag från Horze. 



Jag ska lyssna på en ljudbok och smörja sadel och träns extra noggrant. Jag ska klä mig varmt så jag klarar av att sitta en stund i den lite ruggiga kylan i stallet. Jag ska se oktober som en månad för pyssel och reflektion över vad jag åstadkommit under sommaren. 

Jag var även sugen på ett par snygga westernjeans att rida i och tyckte de var lite dyra på nätet. Dessutom så har jag märkt att storlekarna upplevs lite olika, så jag gick in på Kappahl för några veckor sedan och provade ut helt normala vardagsjeans. "Susan Bootcut Jeans" för 399 kronor. De är mjuka och stretchiga och eftersom jag rider med fårskinnspad på sadeln så märker jag inte av några sömmar eller annat obehag. Perfekt! 




Jag ska även köpa fler härliga doftljus. Det är lite dyrt och onödigt, men jag ska köpa dem i överflöd så jag inte börjar  "snåla" på om jag ska tända dem eller inte. Jag har ett litet förråd av doftljus och ska se till att det inte börjar bli halvtomt för då börjar jag automatiskt lätt att snåla och sluta använda dem. Jag ska  tända minst ett doftljus några kvällar i veckan. Det ska vara en god doft och lite myskänsla i rummet när det är ruskväder ute. 


Vad tänker ni göra? Har ni några fler förslag?   


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet