Semestern går mot sitt slut

Nu är det fredag och den sista officiella semesterdagen. På måndag börjar jobbet igen. Jag är nöjd för jag känner att jag kommit ned i varv och stressar mindre. Jag har vilat en hel del. Jag har städat, sorterat och ordnat bland mina prylar och känner att jag är i bättre fas med livet. Bilen är välstädad, hästskåpet är fint, sadel och träns är välsmorda och blänker, hemmet är fint, förråden är fina och välsorterade med nya lådor. Jag har köpt nya ryktborstar, ridhandskar och ridbyxor. 

Jag har lämnat in tre av Galishimos täcken på tvätt, impregnering och lagning, så de ligger nu fina i förrådet och väntar på att användas. Jag vet vart jag har allt. Björns sovrum är renoverat. Vi kom undan på ca 3000 kronor. Skillnaden blev jättestor och det är nu mysigare att sova över hos honom. 



Jag har inte hunnit blogga allt men Galishimo har varit på långpromeand i Medle och badat hovarna i en sjö för första gången. Just den dagen var det lågvatten och väldigt stilla så han var relativt obrydd över detta. Jag pressade honom inte med något. Värre var det med robotgräsklipparna, åtminstone till en början. Och nu går han mycket bättre att galoppera, så galoppjobbet blir lite mer strukturerat. Jag är även mycket nöjd med mina slanted stirrups. 



Anna har också bett om ett par ridlektioner med Pride då även hon är nyfiken på den lite lägre och lite öppnare formen jag brukar rida Galishimo i, så nu går även Pride lägre och längre i formen. Den formen ser inte så fancy ut men jag upplever att det är en form som hästarna mår bra av att ha. 



Sedan hann jag inte göra så mycket mer på fyra veckor. Nu när jobbet drar igång igen så drar även min gymperiod igång igen. Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag vill lägga upp vinterns träning eller vad jag vill uppnå. Jag har även ett mål att fortsätta spara pengar till en ny bil, i ett eller två år till, så det blir inga spännande inköp eller privata projekt på ett tag. Det blir bara livet. Vardagen. Och så vidare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet