Mina Slanted Stirrups!



I förrgår kom mina Slanted Stirrups! Jag har gett Galishimo en vilodag efter all galoppträning, och idag så red vi ut tillsammans själva i dem. Galishimo blev rädd för dem. Det tog 20 minuter innan jag vågade sitta upp. Stigbyglarna lät annorlunda när aluminiumet tog mot sadelgjorden, och de blingade lite. Inte roligt för araben. Nåja, Galishimo är som vanligt, och inget jag varken tänker beklaga eller fästa mig vid i denna blogg. Han är min känsliga prins och han skötte sig kanonfint efter han vant sig!



Till att börja med var stigbyglarna snyggare i verkligheten än på bild. Mönstret var mindre kantigt och gick i mjukare mönster, de passade min sadel bättre. Jag blev jätteglad.



Galishimo blev hur snygg som helst i dem, riktigt fint med bling på stigbyglarna.


När jag väl suttit mig upp så blev jag faktiskt genast positivt överraskad. Jag tyckte skillnaden blev påtaglig och kände att jag verkligen fick till ett bättre tramp i stigbygeln. Hela fotbladet fick kontakt med bygeln och det kändes betydligt mer stabilt.

Jag kan inte påstå att jag satt bättre rent sitsmässigt, men när Galishimo gjorde en liten tvärnit för en livsfarlig blomma, så stod jag stabilt i stigbyglarna. Det känns mycket svårare att tappa dem, och det ska bli jättespännande att rida dem på ridbanan.

Det var riktigt roligt att bli positivt överraskad!

Dagens stora diss var tipset jag fick från min stallkompis att titta på hållbarhetstiden på flugmedlet jag sprayat Galishimo med hela sommaren. Renons flugmedel. Det håller i fem timmar! I fem timmar! Det står inte någonstans på flaskan utan bara på internet om man slår upp märket. "Ger fullgott skydd upp till fem timmar. Lämplig att använda under ridning och kortare utevistelse." står det på nätet, bland annat HÄR, men det står inte på flaskorna! Inte alls lämplig för hästar på lösdrift, som går ute dygnet runt, med andra ord! 




Det förklarar ju tyvärr varför Galishimo har haft det extra besvärligt med mygg och broms i år. Jag trodde jag gav honom ett flugmedel som höll minst i 24 timmar. Och nu har han varit utan skydd under 19 av dygnets 24 timmar. Jag är ganska besviken och i morgon åker jag direkt till Granngården och köper Ultrashield som jag använt alla tidigare år. Så snöpligt! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet