Nya kontorskläder och ängslig arab

Jag träffade en brukare häromdagen.
"Är du CHEF?!" frågade brukaren skeptiskt och granskade mig ingående uppifrån och ned.
"Nej, men ibland talar jag om för chefer vad dom ska göra."
"Du ser inte ut som en sådan heller..." muttrade hen besviket.

Point taken. Jag har köpt en ny jobbkavaj och en ny tröja på MQ. Och klippt mig. Kunden är kung, eller prinsessa, och jag får väl se till att representera den myndighet jag tjänar.


Utöver detta så har jag lyckats pricka av en punkt från önskelistan. Galishimo har fått ett svart täcke av märket Finntack. Först blev han besviken och smånafsade mot mig när jag tog på honom täcket. När han väl kom ut i hagen så blev han rädd för täcket, och började springa runt med det. Man såg hur han började galoppera runt oroligt med huvudet högt och dra in rumpan långt, långt, under sig, som en liten rädd kanin. Det var säkert bakremmarna som var läskiga, trots att han haft täcken till och från hela livet. Galishimo kommer alltid att vara Galishimo.

Efter att han panikat runt en stund över sitt täcke så överlade de andra hästarna att det troligen var en faktiskt fara som han varnade för, och 10 hästar kom i full galopp, med ett dovt muller likt en mindre jordbävning, in mot ligghallen och den tryggare delen av betet. Sist sprang Galishimo. Klart förvirrad.

Han fick sova på saken och slapp sitt täcke dagen efter.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet