Biocircuit - Min nerdiga sida är nöjd

I morse gjorde jag mitt första gym-pass för i år, tror jag. Det började väldigt rostigt, jag kände mig väldigt oengagerad och ekonomiskt utblottad över att ha skrivit in mig på detta 'fingym', men nu är jag ärligt talad såld.




Jag gjorde mitt första biocircuit-pass idag. I fredags ställde vi ju bara in alla maskiner och allt motstånd så de skulle fungera optimalt när jag tränade. I helgen funderade jag på saken (och sålde fika på den lokala ridklubben) och kände mig ändå hyfsat laddad att ta ett pass innan jobbet.

Och i morse hände det alltså. Jag måste säga att det verkligen blev optimal träning på så många sätt. Man har 30 sekunder på sig att byta maskin mellan övningarna. Det betyder att man inte hinner fippla i mobilen, fundera över sin egen existens på jorden, byta musik eller snegla på andra. Det är bara att hoppa på rätt maskin på rätt sätt, så brummar den tyst för att ställa in säte, handtag och vikt efter min kroppsbyggnad och styrka. Hur smidigt som helst.



Det roligaste är att allt loggas i mobilen så jag kan gå tillbaka på mina övningar och se hur de gick för mig. Då kan man följa min utveckling över tid också. Och risken för överträning blir ganska liten i och med att motståndet ställer in sig självt efter min maxstyrka. Hur trevligt som helst, och svetten rann ordentligt efter att passet var slut, precis som det ska vara!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet