Biocircuit - Roboten

Biocircuit. Nej, jag kan inte heller uttala det. Jag kallar det Roboten i stället. Jag gick ju igenom Roboten nu i eftermiddags, efter att jag slutat arbetet. Jag fick en genomgång med mycket snäll och pedagogisk tränare och tillsammans fann vi bra lägen och inställningar för alla maskiner.

Nu funkar det så fiffigt så att Roboten känner igen mig när jag kommer till den. Antingen så måste jag blippa in mig eller så hinner den känna igen mig innan jag blippat in mig. Den vet att jag är där med min mobil. Lite läskigt. Sedan säger den vilken maskin jag ska börja med, exempelvis "5C". Då har jag 30 sekunder på mig att hitta maskinen och sätta mig i den. Den ställer då automatiskt in sig så att sätet och avstånd är rätt inställda på mig.

Eftersom jag har fått göra maxtest på alla styrkemaskiner så har Roboten räknat ut vad en 38-årig kvinna med denna max-styrka bör ligga på för att få ut ett bra träningsset med 14 repetetioner. Jag vet inte hur mycket exakt för det lades ingen vikt vid vad jag klarade, men om vi säger att jag som max tar 30 kilo i ryggdrag så kanske maskinen säger att jag ska klara 17 kg i 14 repetitioner på 3 minuter, eller något liknande, efter någon formel, som jag inte behöver bry mig om.

Det hela konceptet med att någon annan bestämmer vikt och intensitet känns väldigt befriande. För jag vet ju hur jag fungerar, och jag höjer gärna vikt och intensitet snabbt. Fördelen är att det ger snabba resultat, nackdelen är att jag kan stressa mig själv och få förkylningar och långdragen trötthet som följd. Men jag tror Roboten kan skydda mig från detta. Faktiskt.

Roboten ser till att jag inte går crazy på maskinövningar. Inte under robotens pass!

Och nu har den faktiskt kommit krypande. Känslan jag totalt saknade när jag skrev in mig och anmälde mig på introduktionen. 

 Inspirationen. Nyfikenheten. Träningsglädjen! 



.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet