Lite längre på patienthotellet än väntat + shopping

Jag tog en semesterdag igår för att vara sällskap åt Björn när han skulle operera näsan, sedan skulle vi åka hem klockan 15.00 och jag planerade vara på jobbet igen dagen efter. Så blev det inte, och vi är kvar i Umeå. Jag vet inte hur jag ska beskriva att Björn låter just nu när han andas men han har två sugrör uppkörda i snoken och om jag inte visste bättre så hade jag trott att de även satt fast två elgenererande vindsnurror i rören i snoken. Det surrar nämligen ganska friskt när han andas. Och så lägger man på lite slemljud och olika former av gurgel på det. Då har man Björns dagsform. Han är då på gott humör, åtminstone. Och hans näsa är rakare än förut, och trots vindsnurrorna och sugrören i snoken så måste jag ju säga att det verkar som att han kommer att kunna andas bättre.

Där ser man.

Som vanligt när Björn opereras så shoppar jag. Jag fann en massa fina grejer på Hööks och köpte mig en riktigt fin höst-outfit. Helt otroligt att jag har råd med detta nu för tiden! Förut handlade jag ridkläder vartannat eller vart fjärde år, och när jag väl köpte dem så hade jag lite ångest över det ekonomiska utlägget. Nu är ekonomin mycket mer stabil och jag kan faktiskt unna mig lite allt möjligt. Åtminstone så länge jag bara har en häst och vill bo kvar i min lilla etta... 








Jag kommer ju från ett rakt nedstigande led av kvinnor som har ett visst mått av självdistans, och jag tror till och med att min gammelmormor Edla Berg i Utternäs sade (på mycket bred norrländska)  "När man är snygg har man inte råd att köpa fina kläder och när man har råd att köpa fina kläder är man inte snygg längre. Köp fina kläder när du kan, oavsett." Jag förstår vad hon menar nu när jag står naken i provhytten med lite löst glatt dansande sidfläsk, och inser att jag måste köpa kläder en storlek större än vad jag är van vid. Men det förtar ju inte glädjen av att köpa nya kläder! Jag tycker att den där bruna jackan och det där mönstret passar väldigt bra till Galishimos westernutrustning. Vi kommer att se superfina ut när vi skrittar runt i naturen, denna vinter! Sidfläsket kommer också att jubla, nu när det fått lite mer svängrum. Hela ryttaren kommer att vara nöjd till både själ och kropp.


Sedan fortsatte jag min shopping Spree på HÖÖKS då jag råkade snubbla över detta superfina underställ...

… och så dessa ridbyxor att traska runt i!


Och så hann jag även köpa något jag pratat om länge - ett old fashion armbandsur! Jag vill inte plocka upp mobilen ur fickan varje gång jag vill ta reda på vad klockan är när jag rider. Eller ständigt fråga Björn vad klockan är när han lånar min mobil för att filma mig. Eller innan man ska rida kurs och väntar på sin tur. Detta blir superbra!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet