Att koppla ur öronen

Galishimo är riktigt lugn just nu. Han har fått riktigt fina motionsrutiner, med dressyr tre dagar i veckan och sedan sammantaget två mils lugn uteritt i veckan. Det trivs han med, det är bara att njuta i två veckor till älgjakten börjar, och man kan behöva ta det lite lugnare med uteritterna en liten stund. Vi passerar minst fyra älgjakttorn under ridturen så området är ganska tätt på både älg och jägare. 


Det går ganska bra att sitta upp och av i westernsadeln från marken också. Den glider inte mycket, jag är alltid orolig att den ska glida runt eftersom Galishimo inte har så mycket till manke och väldigt platt rygg, men denna sadel verkar hålla måttet om jag drar den riktigt ordentligt. Den glider lite snett, men inte helt ur läge. Galishimo är ju som vanligt en ängel att kliva upp och av på ute, och jag tror han hjälper till med att blåsa upp magen lite och stå emot sadelglidandet när jag sitter upp från marken.


Överhuvudtaget tror jag detta var den lugnaste ridtur jag haft på honom i år. Han har fått gå samma långrunda med samma rutin med lugna Rand så han är betydligt mindre vaksam. Öronen glider avspänt åt sidan som på bilden ovan och de slutar spetsa sig rakt fram eller oroligt vinklas bakåt eller åt sidan för att upptäcka faror.

De är bara lugnt urkopplade.

Han hade kopplat ur öronen.

Finns det en bättre känsla?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet