Lyckan ligger i bubblan

Galishimo har fått en ny grimma! Jag har funderat länge på om han ändå inte borde ha en fin lädergrimma som jag kan smörja upp, i stället för dessa tyg-grimmor som ändå bara är fina i tre månader och sedan slängs. Sagt och gjort, efter lite velande så blev det en fin, mörkbrun lädergrimma som kostade över 400 kronor. Jag minns faktiskt inte riktigt vad jag gav för den. Mjukt, rundat, fint kvalitetsläder var det då med ljusa sömmar. och extra vaddering i nacke och på nos. 


Galishimo är ju inte en dum häst för han kan skilja på grimmor i tyg, och träns i läder, så han var övertygad om att det var ett läderträns jag försökte trä på honom, vilket gjorde att han gapade STORT för att få "bettet" i munnen. Lite förvirrad blev han, när det inte fanns något bett att ta emot, utan att lädergrejen bara skulle bäras som en grimma. 


Hur som helst så hade vi ett fantastiskt ridpass. Jag slappnar ofta av när jag rider honom helt ensam på ridbanan eller ute. Jag går bara in i en slags bubbla och inget annat räknas än samspelet med honom. Det blir betydligt mindre tankar, och betydligt mer magkänsla. Dressyren har gått super ett tag nu, inte för att Galishimo gör fantastiska framsteg, utan för att jag gjort en bra mix av övningar som jag avvägt på ett bra sätt, i antal repetitioner och i svårighetsgrad. Det gör att jag märker att han anstränger sig lite extra men inte så  att övningarna blir övermäktiga så han tappar motivation eller gnista.

Känslan jag får när jag rider honom nu är att han får träna på allt han behöver träna på, fast på ett lättsamt sätt som inte ska kännas allt för nötande eller ansträngande. Sedan har vi ordentliga pauser innan vi byter övning och jag klappar honom och pratar med honom. Om jag har någon med mig på ridbanan så börjar jag lätt kritisera mig själv för mycket. Jag börjar tänka på hållningen, på händerna, på sitsen, på hästen och blir lite mer självkritisk. När jag är helt ensam så kan jag jobba i lugn och ro med vänster bog, och så pillar jag på med den, utan att ursäkta mig för att hästen inte går i form i övrigt. Eller ursäkta mig för att jag ser ut som ett spån.

Lyckan ligger i den lilla bubblan när det bara är jag och hästen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet