Första körlektionen tungt släp

Jag hade min första körlektion med tungt släp i måndags. Jag hade inte koll på särskilt mycket, måste jag tyvärr erkänna. Jag tycker jag har väldigt bra koll på mitt eget släp och min egen bil, men när det är en ny bil och ett bredare släp, och en trafiksnubbe står och tittar på vad jag gör så blir det lite misstag jag inte skulle ha gjort annars.

Exempelvis att slå på vindrutetorkaren i stället för att blinka höger. Det är ju inte direkt ett återkommande problem jag brottas med i andra situationer. Men nu passade det tydligen fint med lite vindruteputs, och jag kände hur självförtroendet sjönk en smula. Sedan var släpet nytt och bilen annorlunda och tja... det var lite att tänka på.

Sedan så inser jag ju att jag backar mitt eget släp totalt utan teknik och enbart "på känsla". Så jag siktar på vart jag ska och rattar runt med bilen tills jag hamnar rätt, vilket jag oftast gör. Ibland med häpnadsväckande precision. Mitt släp är smalt och smidigt och jag har ganska god syn bakåt.

Men att exempelvis följa en trottoarkant med släpvagnshjulet och sedan rakrikta funkade ju inte alls särskilt bra med min "känsla" på ett bredare släp. Jag måste ju börja använda teknik i stället.

Sagt och gjort. Jag red Galishimo i måndags och åkte sedan till närmaste, hyfsat säkra, trafikkorsning och övade på att backa runt hörnet. Det gick sådär. Jag måste träna mycket mer... Så nu ska jag försöka göra det 2-3 dagar i veckan tills jag känner att tekniken sitter.

Allt går! Frågan är bara hur lång tid det tar ;)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet