Manvård och ridhus


Björn gosade med Galishimo innan vi åkte till  ridhuset, och jag fixade flätorna på honom innan avfart. Vilket jobb det börjar bli att reda ut och fläta om dessa flätor! Det är inte gjort på en kvart, om man säger så..

Jag måste hitta ett hållbart sätt att pyssla med dem nu, ta en fläta per dag eller något. Tar man allt på en gång så tar det sin lilla tid. Jag har slutat packa upp dem i sina små paket för det gör inget om de nöts lite nu. Längre än såhär behöver dom inte bli!


Det blåste 9 sekundmeter och både regnade och åskade så Galishimo var väldigt spänd i ridhuset, som knäppte och skallrade i plåten. Det kändes inte sådär jättekul att backa ut Galishimo ur transporten när det blåste och rasslade bakom rumpan på honom, men han skötte sig exemplariskt.


Det blev lite halvdåliga skrittövnngar, eftersom även jag var spänd idag, och vi gjorde även lite trav. Sedan åkte vi allihop nöjda hem. Vi var ju ute på långtur igår, så vi får kalla dagens upplevelse för miljöträning...


Gårdagens tur var mindre rolig då det började blåsa upp, och Galshimo och blåst... nja. Det blev lite inslag av avsuttna promenader för allt var tydligen hiskeligt spännande. Skogsmaskiner och nya högar av avverkad skog gick mycket bra att passera. Stenar och löv gick mindre bra.  

Och vad fanns det mest av på långturen? Skogsmaskiner eller löv? Jo...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback