Nu får jag övningsköra för tungt släp!

Nu har jag fått tillstånd och kan övningsköra för tungt släp! Jag ska gå in till trafikskolan under lunchen och lämna tillståndet där. Det känns bra, trots att jag har förstått att det inte finns så många övningskörningslektioner nu under sommaren. Men teorin kommer jag att få tillgång till och då har jag ju gott om tid att plugga. 


I övrigt har jag insett att även denna semester blir ganska skral ekonomiskt. Glasögon, möbler och alla grejer till Galishimo har gjort att jag inte gått plus, trots ganska bra ekonomiska marginaler. 

Sedan så behöver jag ta riktning på vad det egentligen är jag tänker spara till framöver. En ny transport? En ny bil? En ny häst? En kontantinsats till en större lägenhet? 

Det mest vuxna vore väl en kontantinsats till en större lägenhet. Men det känns så tråkigt och inget jag egentligen längtar efter. Det mest ovuxna vore väl en häst till, jag längtar ganska mycket efter en okomplicerad häst av lugnare typ, som jag kan hoppa lite eller gå på kurser med, där tipsen från tränarna faktiskt fungerar. Det blir lätt fel när "vanliga" tränare ska tipsa, och Galishimo inte responderar som de trott. Överhuvudtaget får man ju sålla bort väldigt mycket folk som tror sig veta hur Galishimo tänker och där jag själv, efter åtta års kännedom om hästen, hela tiden måste fundera ut artiga sätt att förklara att tipsen inte fungerar utan att de ska känna sig dissade. Så då blir det att jag måste vända mig till en tränare som flygs in från Stockholm med specialkunskap om Galishimos personlighetstyp för att få bra resultat. Hade ju varit lite enklare om man kunde ta in vem som helst och gå på kurs lite när som helst. 

Min logiska hjärna säger dock att det är mycket osäkert om jag orkar med två hästar på min fritid. Vi får se vart det slutar helt enkelt. Jag ska försöka följa regeln att inte köpa något jag inte sparat ihop till, i alla fall. Inga fler lån än CSN och bostadslån. 

Jag kan tänka mig att det blir en ny hästtransport så småningom. Mitt lilla ofrivilliga renoveringsobjekt till hästtransport har fått en ganska negativ laddning, trots att vi inte har så stora problem med den i dagsläget.

...och så har jag lite feber som kommer och går. Passar inte optimalt nu när jag ska slutspurta på jobbet inför semestern. Som det ser ut just nu kan det bli en extra jobbdag under semestern och det suger ju lite.. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback