Blåst och upphetsad arab


Idag var det finare väder med sol, men det blåste fortfarande en hel del. Jag beslutade att löshoppa Galishimo i stället för att rida och riskera bli nervös i blåsten. Jag tror jag fattade rätt beslut där. Särskilt när han vägrar och nitar och går låg i sina berömda duckningar.

Den här bilden förklarar ganska precis varför jag inte tror att "one-rein-stop"-fungerar på alla hästar. Om du satt på hans rygg just där och då, som på bilden ovan, i vilken riktning hade du velat dra hårt i tygeln? Höger? Vänster? Jaha, så du säger att en one-rein-stop ska göras innan hästen hamnar i denna position? Sedan när fick du snabbare reflexer än en häst?

 Efter att Galishimo brallat länge och väl i blåsten, låt oss gissa på en 40 minuter, med väldigt många bloopers då han länge vägrade springa i vänster varv och ständigt nitade för att pipa iväg i höger varv, så hoppade han faktiskt ovanligt trevligt. Jag blev inte sugen att sitta på hans rygg trots de trevliga hoppen. Förspelet inför hoppen var en ren cirkus.



Men han gör bättre språng med bra stamp i bakbenen, jämfört med tidigare!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback