Två timmars uteritt


Idag var det första varma dagen på länge och jag, Galishimo och Björn stack ut på en två timmars lång uteritt. Jag hade Galishimo och Björn hade sin mountainbike. Det blev nästan på minuten två timmar.



Galishimo är verkligen superfin just nu. Han var tokglad hela vägen och jättepigg. Jag trodde energin skulle "pysa ur" lite efter en halvmil eller så, men det gjorde den verkligen inte. Jag försökte att inte vara tråkig och stoppa honom när han verkligen ville springa. Han fick både trava och galoppera en hel del på eget bevåg. Det kändes som att han var jätteglad och det bara sprattlade i hästkroppen, men jag fick ändå bromsa honom på slutet för att få in lite skritt sista 200 metrarna innan stallet. Lite här och var så satt jag av också, när han började glädjedansa lite för mycket. Jag kan inte säga att han bråkar eller ignorerar mina hjälper för öronen är framåt och det märks verkligen på hela honom att han har roligt och lyssnar på mina hjälper, det rinner liksom bara över lite.

Uteritter är verkligen Galishimos starkaste sida nu när han blivit lite tryggare och inte "övertänder" lika lätt. Om jag sitter av en stund kan jag lugnt sitta upp igen en liten stund senare.


Det gulligaste och det som värmde hjärtat mest var när jag sedan tog ut honom i hagen efteråt. Han var törstig och gick genast till vattnet för att dricka, och jag gick långsamt tillbaka till stallet och tittade på honom över axeln. Då vänder han huvudet mot mig och gnäggar högt, efter mig. Jag kunde omöjligt tolka det som något annat än "Tack för idag!" från honom. "Vi hade kul, eller hur?!"
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback