Syntest och glasögon inför BE-körkort

I måndags var jag på besök hos optikern på Smarteyes för att undersöka mina ögon och skaffa glasögon. Jag har vetat om väldigt länge att jag behöver glasögon, men eftersom jag inte känner mig särskilt besvärad över att jag har dålig syn, samt att jag tidigare hade lite mer ansträngd ekonomi, så har det inte riktigt blivit av. Bland annat måste jag alltid sitta längst fram på möten på jobbet, för att tydligt se projektorbilder och whiteboards, men det har ju inte gett så många negativa effekter annat än att folk alltid tror att jag är väldigt intresserad av vad man går igenom på dessa möten.

Sedan påstår mina nära och kära att jag undermedvetet kisar en hel del när jag ser på TV.

Så. Synen är det fel på. Glasögon måste införskaffas. Fåfängan måste ställas åt sidan.

"Jaha, och vad föranleder dagens besök för första-gångs-glasögon?" frågade optikern.
"Jag vill ta BE-körkort." sade jag.
"Du också?! Det är många nu som vill kunna dra tungt släp." konstaterade han glatt.

Jag fick faktiskt en liten "aha-upplevelse" när testerna genomfördes. Det kändes lite bekvämare att se skarpare, så kanske kommer jag att gilla att ha glasögonen på mig. En kollega var med som moraliskt stöd på glasögonutprovningen, och en ung expedit letade fram glasögon som han trodde skulle passa mig. Jag blev faktiskt lite mer nöjd än väntat när jag tittade mig i spegeln. Glasögonen var runda med svarta, tunna bågar. Inte katastrof alls.

Nu ska jag vänta en vecka eller två, innan jag får glasögonen, och sedan ska jag be att få ett intyg som jag kan skicka till transportstyrelsen, för att få tillstånd att övningsköra med tungt släp. Jag ser verkligen fram emot detta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback