Mycket tuffa svans-beslut


Det har varit riktigt dåligt väder nu i några veckor och det har inte alls sprudlat några vårkänslor. Eller mygg. Nu börjar dock blåsten och regnet lugna ner sig, så jag åkte till Galishimo för att pyssla om honom. Tanken var att släppa ut hans flätade svans och låta den fungera som en "vanlig" svans när han slår bort flugor. En flätad svans skapar en liten snärt när han slår bort flugor. Galishimo ser visserligen inte ut att besväras alls av denna snärt, men jag tänker ändå att det kanske är bekvämare att slänga med den vanliga sansen, och alla separat flygande hästsvanshår, utan snärt. Åtminstone just under grönbetet.

Så man kan säga att jag tänkte ge tillbaka honom hans svans, nu när den gått flätad hela vintern.

Men jag började tveka när jag tittade på honom när han betade maskrosor efter ridbanan. Så här fin har svansen aldrig någonsin varit!


Till att börja med är den tre centimeter från marken så jag klippte upp den fem centimeter. Det sved i hjärtat. Fina raka välskötta strån.


Jag släppte ut honom i hagen och stirrade på honom när han gick med sin långa, välskötta svans, till kompisarna.

Sedan åkte jag hem och ångrade mig. Om jag inte flätar ihop svansen mer än bara tre fyra varv, och sätter den i en svanspåse så kanske han både kan vifta bort flugor bekvämt, samtidigt som jag får njuta av hans svans.

Dessa dilemman. Dessa livets svåraste beslut.

Svanspåsa eller inte svanspåsa. Det är frågan. 


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback