Fortsatt intresse för manvård

Japp. Jag håller fortfarande på att fläta och greja med Galishimos man. Det är väldigt tillfredsställande på ett sätt jag inte riktigt väntat mig. Nu har jag kommit på att jag kan fläta flätorna långa och sedan böja upp dem och fläta upp dem i sig själva så att det blir kortare små flätstumpar av det hela. Det ser lite roligt ut och jag är fullt medveten om att jag nu kommit upp en nivå i att bli en crazy horse lady. När han stolt springer runt så stumparna studsar runt så är han ju inte direkt snyggare än vad han hade varit om jag bara låtit manen vara ifred. Men det är känslan av att de små hårstråna ligger tryggt där inne utan att bli avkliade eller avtuggade som får mig att känna mig nöjd ändå.

De nya små stumparna verkar hålla sig mer intakta än de vanliga enkla långflätorna jag haft. Jag har haft dessa flätor i små flätstumpar i en vecka nu och ser inget större behov av att behöva fläta om dem.


Om man släpper ut Galishimos man, efter 2 1/2 månads manvård, nu så ser den ut på detta vis...


Vilket ändå är en förbättring för samma tid förra året då han såg ut på detta vis..



Oj vad han var tjock förra året. Jag som tycker han är rund nu verkar ha glömt hur tjock han faktiskt kan bli om han verkligen ligger i. Man blir lätt lurad att den där vikten är hälsosam eftersom den får Galishimo att se maffig ut men det bör ju undvikas, till varje pris. 

Han hade i alla fall betydligt mindre man kvar efter förra årets sommarbete. Detta är helt klart lite kul att pilla på med och jag fortsätter så länge det finns lust!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet