I mitten av mitten

Min arbetsvecka som jag trodde skulle starta lugnt, skrattade mig i ansiktet. Nu har jag jobbat nästan åtta timmars övertid. På fyra arbetsdagar.

Det är det som är tjusningen med att vara utredare med stöd av lex Sarah. Man får vara precis i mitten av mitten, av alla tänkbara märkliga situationer som kan uppkomma när socialarbetare försöker hjälpa människor med alla möjliga problem. Trots att jag jobbat utan uppehåll i 14 år, så ser jag nog ganska ofta ut som ett frågetecken, för den ena situationen liknar aldrig den andra. Och någonstans innerst inne gillar jag nog att bli förvånad, för det betyder att jag fortfarande behöver lära mig något.

Om jag fick blogga ohämmat om mitt jobb som internutredare för att säkra kvaliteten på sociala insatser, så hade jag förmodligen haft tio gånger så många läsare. De bästa med mitt arbete är att många historier slutar bra, om än de kanske startade mindre bra. Människor utvecklas och blir bättre i sina professioner, i en takt som märkbart ökats de senaste åren.

Så mitt arbete är värt en rivstart och lite övertid. Trots feber och lite allmän trötthet.

Det har det varit värt!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet