Crates arabian på arab

Galishimo testade en crates arabian sadel i lördags (art.nr. 2391-4). Jag var så hoppfull då den blivit rekommenderad från flera håll. Sedan tog jag den på Galishimo. Till att börja med protesterade han mer än vanligt. Stora irriterade ko-ögon och ruskande huvud varje gång vi försökte få sadeln att passa.
"Är ni dumma i huvudet?!" frågade Galishimo men jag tyckte att han skulle ha lite tålamod.



Vi ruckade på sadeln, placerade om sadeln, provade med och utan pad... men det kändes inte riktigt bra. Det är väldigt mycket luft mellan hela sadelns baksida och Galishimos lilla runda rygg. Och ligger sadeln inte an efter hela hästen så ligger den förmodligen an lite mer ordentligt på en mindre yta, längre fram. Då kan den till och med klämma där.

Men det kanske ska se ut så resonerade jag och tog ut en väldigt kränkt häst ut i blåsten för lite motion med sadeln. Vid trav såg det än mer eländigt ut, sadeln flaxade och tog nästan luft av flaxandet, slutligen flaxade den i otakt med Galishimos trav och då tyckte jag mest bara synd om honom. 


Besvikelsen kom krypande. Jag fortsatte leva i förnekelse och satte upp ena foten i stigbygeln för att testa min tes "det kanske blir bättre när jag sitter upp på honom" men fick en väldig olustkänsla halvvägs upp i sadeln och satt av igen.


"Nä... det här är nog inte sadeln för Galishimo...." konstaterade jag lite besviket. Trots att den var väldigt fin...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet