Ryggträning

Jag är småsjuk och eländig nu, sedan två veckor tillbaka. Det har i sin tur lett till att Galishimo inte fått så mycket träning. Det har i sin tur lett till att han blivit ett litet pain in the ass. Han skyggar inte så farligt, och han skötte sig faktiskt strålande igår,  när jag febrig red ut med honom. Vi träffade både bilar och hundar. Men han tjurar ihop lite på hemvägen då han vill springa snabbt och får förhållningar. Då både stegrar han och bockar. Inga svåra stegringar och bockningar men man måste ta några djupa andetag och prata lugnt med honom. Och ställa honom sned så han inte får så mycket kraft i bakvagnen. Det är dumt och onödigt att bråka med honom för mycket då huvudproblemet är att han är understimulerad.

Det har i sin tur lett till att Elin fått fjorton förmaningar om att hon ska ta det försiktigt om hon ska rida honom på söndag.


Nu när det börjar närma sig slutet på året så vill jag ändå känna mig nöjd. Den vanligaste kommentaren jag fått i år är nog: "Oj, det var en hård rygg." som jag fått höra mest när jag blivit kramad. Ryggträningen har gått jättebra. Jag har lätt för att få kontakt med ryggmusklerna och tycker den träningen är roligare än exempelvis magträning. Bröstmusklerna har också gått jättebra. 

Det är svårt att värdera vad en välmusklad rygg innebär. Det är ju inte typiskt "sexigt" eller "kvinnligt" men det är ju inte riktigt därför jag tränar. Det bara blir så. Det är en skön känsla. Ryggdrag är sköna, och bröstmuskler är sköna att göra. Det är stora muskelgrupper som blir varma och avspända efter träningen. Mycket roligare än finlir med småmuskler. Då jobbar man bättre efteråt.

Kommentarer

  1. Du är en verklig atlet, ser inte bara ut som en!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Håkan! Jag hoppas på att vara i ännu bättre form 2018 nu, bara!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet