Skröppelsjukan dag 26


Jag är fortfarande krasslig! Det har gått 26 dagar! Men det har varit olika symptom så jag tror jag från början bara var väldigt utpumpad efter en hektiskt tid på arbetet, och sedan har immunförsvaret blivit sänkt och jag drog på mig olika förkylningar/influensor. Men nu är jag varken stressad eller utpumpad och väntar bara på att kroppen ska komma ifatt med "storstädningen" inne i kroppen. Jag är definitivt på bättringsvägen så jag känner ingen jättestor panik. Jag har ju varit långdraget sjuk flera gånger detta år så jag börjar acceptera det. Jag har i alla fall tvättat undan en stor mängd smutstvätt och gjort lite kycklingsoppa i crock-poten. Hemmet börjar se okej ut. Jag orkar ju jobba också, men absolut inget mer.

Saker jag är tacksam över nu när jag är långdraget krasslig igen:

1. Jag har inte barn. Att vara så här krasslig och ha barn hade inte varit någon hit för varken mig, barnet eller barnets pappa.

2. Jag sover som en stock och har alla kognitiva funktioner intakta. Minnet funkar hyfsat. Koncentration funkar. Kroppen återhämtar sig. Alltså - ingen utmattningsdepression på gång, vad jag ser. Tack kroppen!

3. Galishimo går på lösdrift! Hans box behöver inte mockas och hans päls behöver inte ryktas. Han har mat, vindskydd och vänner. Han får leva skitigt vildhästliv och motioneras sporadiskt. 

4. Jag klarar av att jobba. Okej, det sprutar inte utredningar ur mig nu, i samma takt som en kopiatormaskin som hakat upp sig, men jag dyker upp på möten, lämnar vettig feedback, och håller mig närvarande på mail och i telefon. Jobbet är viktigast. Det måste bara funka. Utan inkomst - ingen skitig häst på lösdrift att längta efter.

5. Jag kan åtminstone prioritera. Jag försöker inte hålla samma standard på livet som när jag är frisk utan låter saker falla och plockar upp dem igen när jag är på hugget igen.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet