Häst och skidor!


I söndags var Elin också sugen på upptåg, och hennes övriga bekantskapskrets fortsätter undvika henne på grund av kräksjuka, så vi åkte till stallet tidigt på morgonen. Jag tog på mig skidorna och hon red Galishimo. Från början var Galishimo skeptisk över skidorna, men när jag väl tagit på mig dem, och han fick springa efter oss en stund, så gick det genast bättre. Vädret kunde inte bli bättre. Bara någon ynka minusgrad som höll snön i toppskick för både skidor och ridning. Galishimo hade tappat en sko på höger fram men vi hade sådan tur att underlaget bjöd honom på fäste... och mig på glid.

 
Så här snygga var dom tillsammans idag! Supersnygga! Galishimo har ju även gått ned i vikt nu och det blev verkligen ett lyft för honom. Nu hoppas vi han fortsätter vara smal en liten stund till.
 
Elin hade min hjälmkamera och jag bad henne filma lite av ridturen. När jag sedan tittade på filmen så började jag skratta. Elin är alltid så glad och positiv och pratar så fint med Galishimo. Galishimo i sin tur blir mer och mer "övertänd". Elin bjuder ju honom på lite skoj och busridning, och detta är han ju inte lika van, så då pyser tydligen energin över åt alla håll för honom...  Så då ställer han sig och skuttar på stället, bockar i galoppen och hittar på annat... Och Elin bara skrattar.. så bra ridet och vilken härlig attityd hon har!
 
På slutet fick vi följe av Katarina och Corzo som också behövde lite "skidterapi" som Katarina kallade det. Corzo var mycket skeptisk över detta. Men när han fick "jaga" mig på skidor så steg självförtroendet även för honom.




Själv njöt jag av att åka lite skidor. I lördags joggade jag 7 km och i söndags har alltså skidat 6 km med bästa tänkbara sällskap. Kroppen känns fin och stark. Jag skidade ganska försiktigt eftersom jag inte åkt ordentligt på flera år, men än har jag inte fått träningsvärk. Hoppas jag och Elin gör om detta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet