Sjukt trött på transportträning!


Nu har jag tränat mig kräkless på transporten. Kräk-less! Hela påsken har jag backat transporten, fäst den, gullat med Galishimo, dragit presenningen upp och ned som en annan ridådragare för en dockteater, gullat med Galishimo, kört bilen med Galishimo inuti i sju kilometer i timmen och neddragen ruta för att lyssna av om det är "normalbuller" i transporten eller "på väg att bli panik-buller" i transporten. Vi har även gasat på lite samt varit på ICA och varit i stan. Alla moment i lastningen har gått superbra och helt utan problem. Galishimo har gullats med från början till slut.

Den lille prinsen har även kissat i transporten de två senaste gångerna vilket gjort att den fräscha nyrenoveade doften nu ersatts med urinstank. Urinet kryper dessutom in under gummimattan och lägger sig mot golvet så jag måste lufta ur transportmattan nu också. Dock så tror jag att en rädd häst inte kissar, så jag misstänker att den lilla Skönheten har det helt okej där i lådan när han bestämmer sig för att kasta ut snoppen och lätta på trycket. Eller så uttrycker han ett nonchalant missnöje.


Det blir hur som helst ganska mycket pyssel, städning och stök innan jag både ridit honom, transporttränat och sanerat transportgolvet efter den lilla rebellen.

Han fäller ju vinterpälsen också och man behöver skrapa igenom hela hästkroppen ordentligt med en ryktsten om man vill hjälpa honom bli av med den lösa vinterpälsen, det tar ca 40 minuter att skrapa igenom honom ordentligt. Hästintresset tar lite tid nu, helt enkelt. Nu på söndagen så blev det ungefär sex timmars hästtid då även hans regntäcke behövde spolas rent också...

Andra människor äter sig proppmätta på påskmat, jag nerdar ner mig i arabhästen och ger honom allt jag har, tills jag inte orkar tänka på honom mer.

Så nu blir det officiellt ingen mer transportträning till den lilla prinsen på ärten. Han har fikat minst elva gånger i transporten och åkt på minst tre eller fyra utflykter med den (lite beroende på hur långt man anser att en bil behöver röra sig för att det ska räknas som "utflykt"). Nu får han helt enkelt överleva nästa resa utan utbrott. Jag tror jag curlat honom tillräckligt! 



Kommentarer

  1. Fast, uttrycket "så rädd så man kissar på sig" grundar sig på verkligheten. Faktum är att de flesta hästar inte vill kissa i transporten då det oftast skvätter upp på deras ben osv. Förresten, ni har väl Erika Furberg i ert stall nuförtiden?? Hon om någon borde kunna komma med bra tips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äh, han gjorde det två gånger och har slutat med det nu... (1 maj) :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback