Träningen går super!

Trots att jag varit sjuk i tre veckor så sprang jag snabbare än tidigare på löpbandet igår. Det var fjärde passet efter att jag varit sjuk och det blev redan framsteg.

Nu snittar jag på 9,9 km/h (6,04 min/km) när jag springer mina intervaller och jag har 9 km/h (6,4 min/km) som återhämtningstempo när jag behöver få ned mjölksyran. Jag kände mig supernöjd när jag klev av löpbandet igår.

Jag har nu tränat i ett halvår och börjar känna mig lite tryggare med att inte dra på mig några nystarts-skador. Jag sprang bara en kvart, tre gånger i veckan, första tre månaderna, och ökade sedan till 20 minuter, tre gånger i veckan, de tre andra månaderna. Nu tror jag att jag ska testa att lägga in ett fjärde pass i veckan, ett långt och väldigt långsamt löparpass på söndagarna, för att börja jobba lite mer på uthålligheten. Ett litet embryo till nystart till långdistans. Jag börjar nog bara med en timme och känner hur kroppen svarar upp på det.

Styrketräningen rullar bara på utan anmärkningar, den sitter i ryggmärgen och jag reflekterar inte så mycket över den. Den bara är. Med styrketräningen bryr jag mig inte om viktmotstånd eller framsteg eller förändring. Där går jag uteslutande på känsla.

 
Eftersom varken ridbana eller ridvägar är framtinade ännu så blev det bara en promenad med Galishimo på kvällen då jag ledde honom i grimskaft i lera och snö. Jag testade att jogga lite med honom och jag tror han blir en bra joggarkompis med mig till sommaren. Han kommer nog att trivas med det...

... men på lördag blir det andra bullar! Då tar vi vår premiärtur till ridhuset!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback