Man måste träna i regn också...



 "Man måste cykla i regn också, om man ska bli något bra." sa ofta en cyklist-tjej under den tiden jag tränade cykling. Och det gäller nog hästar också.

 Jag longerade Galishimo idag under gråa moln och regn. Jag hade en liten konversation med Galishimo, och så satte jag faktiskt ihop cavaletti-övningen med det lilla krysset i en och samma volt. På ena sidan fick han springa över cavalettin och sedan hade han bara fem meter på sig innan han skulle hoppa det lilla krysset, och sedan var varvet runt och då blev det cavaletti igen. Och så fick han pinna på, varv på varv på varv.

Första varvet var han väldigt tveksam och ville helst backa ur hela övningen. Sedan... när det liksom gick upp för honom att han klarade av övningen, så såg han nästan ut att ha lite roligt. Ögonen blev jättestora och öronen spetsade och han slickade sig hela tiden om munnen och sprang på i friskt tempo. Det måste vara himla bra träning för hästrumpan att springa över cavaletti och hoppa ett litet kryss flera varv på en volt. Han börjar bli så duktig.



.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback