Ibland är det bättre med ett "sådärja".

Och så har vi nött lite till. Krysset har Galishimo vandrat över ett 20-tal gånger. Först utan panikslagen ryttare och sedan med panikslagen ryttare. Nu har Galishimo accepterat krysset mycket bättre än matte. Så går det när man tar den fega vägen och står och tittar på, när pojkvännen gör jobbet. Då hamnar man på efterkälken. Då måste man tydligen djupandas och blir alldeles vit i ansiktet varje gång vi närmar oss krysset. Joråsåatte. Unghästutbildning är min grej. Verkligen min grej. Särskilt fullblod.. 

En sak jag lärt mig är att sluta bejubla i ett överväldigande och ljust "BRAAAA!!" när han gör rätt, för han blir faktiskt lite upplivad av det. Hästen alltså. Inte mannen. Det är mycket bättre med pojkvännens mörka lugna röst och hans mycket mindre entusiastiska:
"Sådärja."

Det räcker ju faktiskt med ett "Sådärja.". Man behöver inte gå i taket för alla framsteg. Det har jag lärt mig. Jag tar liksom ifrån Galishimo hans koncentration och lugn om jag börjar utbrista diverse hurrarop.

Sedan nötte vi cavaletti precis som vi nött cavaletti hela våren men det blir ju bara bättre, och Galishimo gillar omväxlingen med bommar och kryss.



Sedan nötte vi vänstergalopp vilket gav helt otippat motsatt resultat. Galishimo börjar bli fantastiskt duktig på förvänd höger galopp i vänstervarvet. Nemas problemas. Det blir skönt med en kurs snart så jag kan få lite tips hur jag gör!

När han väl hittar vänstergaloppen är den fin! Då försöker jag nöja mig med ett "Sådärja.."



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback