Tusenmilaservicen


Jag har ju en fantastisk kropp som jag verkligen uppskattar. Förutom när den kräver vila. Då är den inte en del av mig. Då är den ett rostigt och tråkigt maskineri. Och nu har maskineriet åkt på en tusenmilaservice. Igen. Jag hatar den. Jag orkar arbeta och inget annat. Jag orkar inte ta hand om hästen och jag orkar inte träffa mannen. Jag. Orkar. Inget. Själen är inne på verkstaden och tydligen är det både det ena och det andra som måste fixas. Tydligen har jag försummat den.

Och Galishimo som är på grönbete med en hel stor flock med vallacker. Om inte jag tar in honom SNART och rider honom så kommer han att vara helt förvildad igen. Då måste man tämja honom igen. Han kommer knappt att känna igen mig. Eller så kommer han att känna igen mig men totalt ignorera mig eftersom han levt Det Goda Livet för länge och vill inte längre vara slav åt människan.

Jag kommer aldrig mer att kunna hantera honom och varje kväll kommer jag att höra Gnägget Från Vildmarken som påminnelse. Och varje gång jag ropar på honom kommer han att se obstinat ut och bara springa förbi mig, med sin runda lilla mage och den lilla fnorkande nosen i vädret.

Livet faller samman när man måste ägna sig åt återhämtning. Det är vansinnigt frustrerande.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback