Blåst-och-regn-dansen

Enligt meterologerna är denna vår den blötaste våren på 200 år. Och den kallaste våren sedan 1965. Och det är ju bra. Om man ska tvinga på sig något positivt att säga. Det är bra för att jag förr eller senare tvingar rida i ovädret för jag kan inte ha en häst som inte går rida i blåst och regn. Sedan är det helt värdelöst med en skitvår på miljarder andra sätt men förr eller senare var det tvunget att ske:

Jag. Galishimo. Hällregn. Blåst. Ensamma. Och lite ridning.

Galishimo körde sin "blåst-och-regn"-dans för att fördriva de onda regngudarna. Under tiden satt jag uppepå och funderade på hur farlig den arabiska blåst-och-regn-dansen egentligen är. Inte så farlig, faktiskt. Det går helt klart att sitta kvar. Och när jag inte är rädd för att rida honom, så blir jag heller inte arg på honom. Det går lite hand i hand, det där för mig. Rädsla och ilska. Så jag blev varken sur eller irriterad.


"Kör du din dans, så gör jag min grej, här uppe... Så ser vi vem av oss som har det trevligast" sa jag bara vänligt till honom. Och så red jag på. Och han dansade på. I två olika världar var vi, men ändå på samma plats.

Till slut, efter sisådär 20 minuter, så kom faktiskt Galishimo plötsligt på att jag verkade vara på en bättre plats än vad han var på. För att inte nämna att det blev jobbigt att göra sin besvärjelsedans om och om igen.

Så då lade han bara av och gjorde det jag bad om i stället.

Det kändes fantastiskt. Banbrytande. För att vara den jag är.


Kommentarer

  1. Klockrent! Du hade inte behövt skriva något inlägg egentligen, jag behövde bara kolla på översta bilden! Härlig resa ni gör tillsammans du och Galishimo. //Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Ja han kan verkligen vara en dramatiker så ibland blir det väldigt talande bilder!! :D

      Radera
  2. Vilken mindfulnessövning. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kunde inte ha summerat det bättre själv, Pompom :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback