Små nöjen i livet


 Jag har rensat ur mina förråd här hemma. Det är fortfarande kvar bråte längst in i förrådet, som exet slängde över, i sopsäckar, för två år sedan, när jag flyttade in. Sedan drar jag på mig nytt bråte. I förrådet ligger bilbatteriet som strejkade i vintras. Kläder jag slutat använda. "Bra-att-ha"-saker som inte alls visat sig vara bra att ha. Och så vidare. Och hästgrejer. Hästprylar jag köpt, och fått, och som gått sönder som jag tänkt laga. Fyra års småprylar överallt. Schabrak och sadelpaddar och sadelgjordar och lädersnören... och Galishimos första gula grimma som han någonsin fick av mig som det stod "TUFF" på. Den första grimma jag någonsin köpt till min egna häst.

I Galishimos hästgarderob i stallet har det varit ännu mera kaos. Ännu mer prylar jag köpt, testat, provat eller kasserat under de snart fyra år jag haft honom. Det fanns även skitiga täcken och söndriga täcken som aldrig blivit lagade eller tvättade.


Men nu är det bortstädat. De täcken som jag inte anser är värda att laga har jag slängt på återvinningscentralen som "brännbart". Det enda täcke som var helt, lämnade jag in på den lokala ridsportsbutiken Royal Hästsport, och jag fick tillbaka den i rent skick dagen efter. Galishimos två ländtäcken är tvättade och torktumlade och ser som nya ut. Hans nya täcke behöver vi inte prata mer om... ;)


Less is more! Det här hela sadelskåpet och allt vi äger nu. Mindre grejer men bara de nödvändigaste grejerna och plats för mer! Det kändes skönt. Befriande. Luftigt.

Och nu ligger det en skitig liten gul grimma som det står "TUFF" i containern för brännbart material... Han har fått många grimmor sedan dess... 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback