Nu kan han cavaletti!






 Nu kan Galishimo Cavalettiserien! Det är markliggande bommar med ett särskilt mellanrum så han ska kunna trava över dem. Syftet med Cavalettin är att han ska lyfta på småfötterna och veta var han har bakfötterna. Han har ju inte förstått att han bara ska lyfta fötterna några centimeter, utan tar i och hoppar över dem varje gång. Och det blir jättekrångligt att ta sig ur en cavalattiserie då.

Till slut handlade det ju inte om cavalettin längre. Till slut handlade det om att komma underfund med hästen. Det handlade om att lära sig hans gränser, för om man pressade honom för mycket så blev han så stressad så han frös fast ens om han såg dem. Det handlade också om att lära honom acceptera att bommar ibland låter "klonk" och att ingen häst dör av det.


 År 2012 tog han i så mycket över bommarna att jag helst inte ville leda honom själv..


Sedan februari har jag tränat Cavaletti en till två gånger i veckan!

Mest kanske jag lärde mig om mig själv. Hur otroligt viktigt det är att hela tiden kämpa på med cavalettin och att träningen är kastad i sjön om jag inte är väldigt konsekvent. Två gånger i veckan eller aldrig, är det motto som fungerat bäst. Och så gäller det att inte lägga ned så mycket känslor i träningen. Allt blir mycket svårare om jag jublade de bra dagarna och blev besviken de dåliga. Mindre känslomässigt engagemang är verkligen en framgångsfaktor.


Nu sitter det! Varv efter varv, efter varv!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback