Att laga en kedja

Han har följt mig till stallet flera gånger nu. Inte på det där nervösa handfallna viset, utan mer att han är nyfiken och kollar upp vad han kan hjälpa till med.
"Fotografera! Du kan alltid fotografera!" säger jag entusiastiskt.

Jag ger honom anvisningar att fotografera så mycket han bara kan när jag säger
"Duktig häst!" och säger att jag vill att han ska fota så lite som möjligt när jag säger till Galishimo:
"MEN SLUTA, VA? VAD HÅLLER DU PÅ MED?! VA?! SER DU VAD HAN GÖÖR?!"

Så han gör det. Man hör många klick när jag säger "Duuuktig" till Galishimo, och jag hör inga klick när jag irriterat säger till Galishimo "Men vad har du hittat på nuuuu då? Kan du inte bara... !?"

Hittills allt frid och fröjd.


Och så sladdar han ridbanan också. Han har lånat en fyrhjuling som stallägaren har och så tar han sladden och drar runt den på ridbanan så det blir en snygg och plan ridbana. På ett diskret, vänligt sätt. Två gånger har han gjort det nu.

När jag är ledsen över att Galishimo råkade slita sönder en kedja i sitt grimskaft, och inte bara slet sig utan även gick omkull, och dessutom stegrade när jag försökte hålla fast honom, så sa han bara:
"Det kan ju bli sådär ibland. Han blev nog bara lite för exhalterad av allt grönt gräs. Hade jag sett hur illa det var hade jag hjälpt dig snabbare..." och när jag fortsätter vara ledsen så ler han bara och säger:
"Han är en liten Spillevink den där hästen, va? Du har ett riktigt busfrö där, va?" och då kan jag inte låta bli att börja le tillbaka och nicka.

Han plockar upp delarna av kedjan som brustit, från marken och lägger dem i bilen och säger:
"Den där kedjan lagar jag åt dig i morgon."

Han liksom bara... löser saker. Och det är väldigt svårt att inte börja gilla någon som, ja... LÖSER saker. Dagen efter får jag ett meddelande om att han lagat kedjan på grimskaftet åt mig.
"Nu har jag lagat Galishimos koppel." skriver han.

Jag tackar varmt. Jag köper nytt smink. Jag köper ett nytt linne. Jag försöker göra mig fin. Igen.

.

Kommentarer

  1. Underbart ditt liv verkar, läser din blogg och kämpar med min egen ridrädsla och unghäst, går väl si så där men jag tänker inte ge upp, blir så inspirerad av dig. Ska be min man följa med mig ut och fota mig och Doni också. Glad för din skull att det går så bra både med Galishimo och din "fotograf". Även om vi inte känner varandra tycker jag det är roligt att se dina framsteg, gör så mycket för min egen självkänsla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejja Anna! Såklart du ska kämpa vidare! Ett hästliv är långt! Man hinner få ordning på det mesta bara man inte ger upp! Uppdatera gärna hur det går!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback