Slutkörd

Jag är helt slut. Har ingen aning om varför egentligen. Jag tycker att jag haft det värre. Det är väl kombinationen av en död hund, tillfälligt ökad arbetsbelastning, och lite sidouppdrag på fritiden (volontärsekreterare, föreningsverksamhet, duktig-flicka-uppdrag, osv) som tydligen inte min pytte-ytte-känsliga själ riktigt orkat med. Den känsliga konstnärssjälen har därför gått i sank. Nackdelen är att jag inte orkar något, och att jag skriker som en stucken gris om någon ens tittar på mig.

Fördelen är att botemedlet är säkert, helt receptfritt och dessutom helt gratis: Vila. 

Det är bara den här märkliga varelsen som jag verkligen orkar med. Han den här lilla Pellefanten. Han får mig att skina upp. Oklart varför han får mig att skina upp. Kanske för att hans största bekymmer just nu är att han betar i en kilometerstor grön hage och att det finns främmande hästar där.  Han måste fortfarande trycka sig tätt intill Gula Farbrorn på 25 år, eftersom de andra hästarna verkar så läskiga. Till och med när jag ska hämta Galishimo från hagen så går Gula farbrorn tryggt bredvid oss och eskorterar oss hela vägen ut. Inga andra hästar ska komma och tugga på den lilla rädda araben Galishimo. Det har han tydligen lovat.

Att rida Galishimo nu känns dessutom jättebra. Han är pigg och rar och lyssnar hela tiden koncentrerat på vad jag kan tänkas vilja av honom. Jag pratar mycket mer med honom nu. Berömmer. Skrattar. Klappar. Njuter.

Det är jättemärkligt att man kan få så mycket glädje från djur, utan att de egentligen anstränger sig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback