Håll ihop



Jag och pojkvännen åkte och hälsade på pappa i helgen. Hemma hos pappa står tiden stilla. Gamla tjärgropar står kvar, man ser lämningar från väldigt gamla tider, om man vet vad man ska kika efter. Den samiska offerstenen "Sääjt´n" som man tror är från 800-talet, står också kvar. Nästan orörd. Norrländska små blommor står tåligt ut med vädret. Från den stora Sandforsdammen så kan man ana det närmaste låga fjället borta i horisonten.
"Men det är inte ett lågfjäll längre, folk som har varit där, de säger att toppen inte är kal längre. Det börjar växa skog där. Det händer något med klimatet." konstaterar pappa. 





Själv försöker jag hålla ihop mig. Jag såg Tervens matskål på trappan i farstun. Hon fattas mig. Jag saknar henne så mycket. Så länge jag varit vuxen har hon varit här med mig, när jag hälsat på hos pappa. Hon har alltid sprungit lös och okopplad och bara fått vara hund. Jag tittar flera gånger omkring mig och undrar vart hon tagit vägen, och måste påminna mig om att hon är borta. Känslan följer efter mig när jag kommit hem igen också. Tomheten.  

Att en så liten hund kan göra en så stor skillnad i livet. 
 Att en så liten hund kan lämna ett så stort tomrum. 










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback