Håller den försiktigt

 
 
Jag vaknade ganska pigg och tog med mig Cattas te till arbetet. Och den bok hon skickat till mig. Det är samma bok som trycktes 1995, hamnade på Enköpings kommunbibliotek, sedan i mina händer någon gång senare, oklart om det var 2004 eller 2008. Den "råkade" hamna hos mig tills vidare, sedan skickade jag den till Catta i present, och nu skickar hon tillbaka den.
 
Boken heter "Kvinnors vrede" av Harriet Goldhor Lerner och är ganska sliten vid det här laget, den börjar bli 20 år och den är bara en pocketbok. Jag håller den försiktigt så inte sidorna ska lossna. Märkligt nog så minns jag mycket av vad som står i boken och orden känns så välbekanta, och jag märker att jag använt uttryck från boken även de senaste veckorna, utan att komma ihåg att de var från just den platsen som tankarna kom från början.
 
Boken handlar om frigörelse kontra beroende. Växlingar och motstridigheterna mellan att vara självständig och beroende av någon annan. Och så handlar den om vrede, förståss.
 
"Vrede är en signal, och den är värd att lystra till. [...] Den talar om för oss att vi lämnar någon viktig känslomässig fråga i livet olöst, eller att alltför mycket av vårt jag - våra övertygleser, värderingar, önskningar eller ambitioner - åsidosätts i ett förhållande till en medmänniska. Vrede kan vara en signal om att vi gör och ger mer än vad vi egentligen klarar av."
 
 

 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback