Som om jag visste




 På fredagkvällen blir jag orolig. Jag vankar av och an i lägenheten.
"Jag saknar henne. Hon är borta..." mumlar jag flera gånger till pojkvännen.

Det känns som att jag håller på att bli tokig. Jag tittar ängsligt mot hörnet där hon brukade sova. Jag försöker att äta och hålla mig till vanliga samtalsämnen men orden kommer bara...

"Hon borde vara här och tigga nu." suckar jag.
"Nu när vi står här vid köket och steker köttfärsen så borde hon stå i hallen och titta på oss... och se ut som ett frågetecken... " sörjer jag.

Jag vrider och vänder på mig och känner hur det sliter i kroppen men jag försöker hålla ihop mig. Det har gått ganska bra för mig att hålla ett gott humör trots att Terven varit borta, förutom dagarna efter att jag lämnat henne hos pappa. Fast inte i kväll...

När jag ska sova kommer sorgen med full kraft. Lika kraftigt som när jag lämnade henne hos pappa för två veckor sedan. Jag vaknar till, och jag tycker att jag hör det snuttande ljudet som hon brukar göra i sömnen när hon sover gott, som en hundvalp som snuttar på sin hundmammas tutte. Jag brukade vakna av det på nätterna, och vända mig mot henne och le lite snett. En gammal hund som snuttar tutte i sömnen. Så sött, brukar jag tänka. Och somna om. Men nu är hon inte här. Det var bara huvudet som lurade mig, just när jag var på väg att somna.

Mitt i natten hittar pojkvännen mig storgråtandes på toaletten. Otröstlig. Han försöker hålla sig vaken och står lite tafatt på tröskeln till badrummet. Jag sitter dubbelvikt på toalettstolen med toalettpapper tryckt mot ansiktet för att jag gråter för kraftigt. Jag vankar av och an men kan inte lugna ned mig. Jag försöker titta på filmer från hans laptop för att lugna ned mig, men det går bara inte. Det sliter i hela kroppen på mig. Sista gången jag tittar på klockan så är den 04.12 och jag är fortfarande för uppriven för att kunna somna. Vill hålla om henne. Dra fingrarna genom hennes päls. Bara en gång till.

Dagen efter, idag på lördag, ringer pappa.

"Jag tog bort henne igår. Det gick snabbt. Hon hann inte märka någonting. Nu ligger hon djupt begravd på en jättefin plats." 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback