Livet är förändring

Jag mår illa när jag kommer hem. Terven sover. Vi går ut en halvtimme på en promenad tillsammans, och sedan somnar hon om. Jag får ont i magen av att se henne. Jag jublar när hon verkar pigg och vill busa, men hon slocknar lika snabbt. Jag känner mig gammal själv också. Jag vill bromsa tiden. Jag tycker tiden går för fort nu. Jag vill vara 25 och ha en 5-årig ung hund som jag busar med, som jag tränar lydnad med, och går på långa vandringar med. Men livet är ju förändring. Jag kan inte göra något åt det. Det är förändring. Det är bara så. Jag är 33 år nu och hon fyller 14 år om ett halvår. Tiden har gått. Vi har båda varit ganska friska dessa år.





Jag och terven på våra vandringar. På den tiden hon hade outsinligt med energi och alltid ville på äventyr. Och jag gjorde mitt bästa för att ge henne det... oavsett väder.

Jag försöker trösta mig genom att titta på andra hundar. Inte för att jag omedelbart behöver trösta mig med att köpa en ny hundvalp. För det tror jag inte att jag måste. Jag har ju hästen nu. Det blir för rörigt med en hundvalp nu, det blir för mycket ansvar. Men ibland känns det skönt att se nya liv. Att se att livet går vidare. Att livet kanske börjar ticka mot sitt slut för en hund, men att det kommer nya valpar till livet, där livet bara börjat...




En tervmamma med nya tervbäbisar som kom i februari i år... 


.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback