Funktionsduglig igen

Jag börjar långsamt bli funktionsduglig igen, efter två veckors nedstämdhet. Jag försöker plocka igen bit för bit. Städa upp bättre efter mig. Betala räkningar. Hitta betaldosan till datorn som jag lyckats förlägga. Jag förlägger alltid saker när jag är stressad, hårborstar och hårsnoddar försvinner i svarta hål. Plånboken är alltid borta. Mobilen alltid förlagd. Men nu letar jag ifatt sakerna. Bit för bit. Jag jobbar lite effektivare för att komma ikapp de saker jag inte orkat prioritera. Jag hämtar paket på posten som legat där och väntat alldeles för länge och som jag fått min andra påminnelselapp om. Jag ringer över 14 yrkessamtal på förmiddagen. Ler, bokar upp, fixar till. Putsar bort de skrala resterna av nagellacket som jag inte orkat fixa till på två veckor. Jag tittar på badkaret där jag så ofta sjunkit ned i det varma vattnet och självömkat mig, och jag tänker att det är dags att skura upp badkaret nu. Det syns att det blivit väl använt.

Jag visar lite gamla filmer på Terven för pojkvännen och ler.
"Kolla vad fin hon var när hon var yngre! Titta hur hon hoppade!" säger jag förtjust och lite stolt.

Jag red Galishimo igår, och kände mig aldrig särskilt rädd. Han kändes trygg och trevlig. Lite lat i värmen, bara... Självklart sörjer jag Terven, men nu äger inte sorgen mig längre. Det här uttrycket om att "sorgen släpper sitt grepp" är så klockrent och tydligt. Nu är jag ledsen men sorgen håller inte fast mig. Jag har den i stället i fickan. Ganska nära kroppen. Jag kan plocka upp den och lägga tillbaka den när jag vill och behöver.

Dessutom lever hon fortfarande hos pappa. Hon får vara där och bli bortskämd på sitt pensionat tills tiden är den rätta. Där blir hon bortskämd och kliad. Kanske lever hon en dag till - kanske fem veckor till. 

Livet är förändring.

När vi bodde i Sälgsjön utanför Gävle (2008) så målade jag Terven på vår brevlåda.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback