Det går ju framåt! :)

Ännu en väldigt positiv dag. Elin (18 år) och Saga (14 år) hälsade på mig och Galishimo på söndagen. Detta kändes riktigt kul. Kanhända att jag känner mig lite gammal på mina 33 år, när jag hänger med tonåringar. Jag kan ju exempelvis inte låta bli att säga "Men vad STOR du blivit!" när jag ser Elin. Jag fattar ju att det bara är tanter som säger så. Men jag kan inte låta bli. För det är ju så. Hon har blivit stor. Di växer ju di däringa ungdomarna. Nog om detta.

Rida kunde dom också. Di däringa ungdomarna. Det är en speciell känsla att se någon annan sitta upp på Galishimo. Först red jag på honom lite själv, för att checka att han inte var fullständigt från vettet utan att han hade ett gott humör. Det hade han. Elin har ju Galishimos helsyster, som är ett år äldre, så hon utbrast glatt att de var väldigt lika att rida. Sedan red hon runt. Som om hon aldrig gjort något annat. Galishimo trallade glatt runt med henne på ryggen och såg helt tillfreds ut med situationen. Så söta dom var.



Sedan kom fyra vrålande motorcrosscyklar förbi ridbanan. De kom i en sådan fart att jag inte hann med att upptäcka dem förrän de var för sent, trots att de lät väldigt högljutt.
"Nu dör hon. Nu kommer Galishimo att ha ihjäl sin första ryttare. Det är nu det händer." tänkte jag.
Galishimo blev verkligt skrämd och började genast trippa runt.

Elin log bara.
"Så här är hans syster också. Jag håller tyglarna lite kortare på honom nu så jag har kontroll över hans huvud." sa hon pedagogiskt och lät honom trippa runt. Ögonen höll på att ploppa ut ur ögonhålorna på honom, och benen trummade snabbt.
"Nu får han faktiskt trippa runt såhär tills han slappnar av. Då länger jag på tyglarna igen." sa hon bara.
Det var inte svårare än så. Inget skenande. Inget bockande. Ingen okontrollerad häst. Jag blev både förvånad och stolt. Det var ju fyra motorcyklar. Som kom snabbt. Och Galishimo skötte det ju finfint. Till slut var han lugn och glad igen.



"Vill du också rida?" frågade jag den yngre tjejen som inte alls var rädd för att rida, hon heller. Så hon satte sig glatt runt och red runt på Galishimo. En fjortonårig tjej. På min unghäst. På MIN unghäst. Det gick hur fint som helst. Galishimo var jättenöjd över att bära runt på henne med. Öronen var spetsade framåt och han lyssnade på varje förhållning hon gjorde med tyglarna.

Jag kände mig stolt och glad, efteråt. Det GÅR framåt. Vi GÖR framsteg. Han ÄR en riktigt fin häst!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback