En liten gnutta hopp


Jag har ridit Galishimo två gånger denna vecka. Mest i skritt och inte särskilt länge. Idag var han lite piggare och sprattlade något. Det var inte alls svårt att sitta kvar under dessa mindre moment av sprattel. Sedan fick vi besök av en annan ryttare och jag blev nervös igen. Så vi fortsatte att hålla oss till skritten. Lugn och ro. Jag ställde honom, böjde honom lite, och lät honom flytta dig lite sidvärtes för skänkeln. Men mest satt jag och gjorde ingenting. Lät vågorna av obehag tumla runt i kroppen som stora vågor som slår mot en klippa och hoppades att havet skulle stilla sig något med tiden. Om jag bara tog det lugnt och inte gjorde så mycket. Utan bara satt där.

Det var ju även det här med att han kändes väldigt trevlig på vår lilla volt, på vår lilla komfortzon, som vi etablerat på ridbanan. Väldigt trevlig. Han var snäll, avspänd, och lyssnade på små signaler.
"Alltså... han ser så MJUK ut. Verkligen mjuk och fin. Och han går i så fin form!" utbrast ryttaren som sällskapade oss.

Och då kände jag lite... "stolthet" är väl att ta i. Jag känner mig väl inte riktigt stolt över att vara en skraj ryttare, som bara vågar nyttja halva ridbanan. Men. Okej. Inte stolt då. Men hoppfull. Jag kände mig hoppfull. Det har jag inte gjort på länge. Han var verkligen mjuk idag. Och stark. Mjuk och stark på samma gång. Det är all tömkörning som gör honom atletisk och duktig på att bära sin ryttare, samtidigt som han lyssnar på de fina signalerna.
"Det här kan bli bra." kom jag på mig själv att säga till den andra ryttaren när vi var tillbaka till stallet igen.

Och jag förvånades lite över mina egna ord... 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback