En större garderob

Jag har ju bott i min etta på 34 kvm i hela elva år nu, och det är verkligen inget som jag upplevt negativt. Snarare har det gett mig en skön ekonomisk frihet och ett inre lugn. Jag minns hur otroligt glad och tacksam jag var när jag, vid 32 års ålder, fick skriva under köpeskontraktet och flytta in. Jag hade ytterligare en jobbig separation bakom mig och var ganska tilltufsad. 

Jag sade upp mig från mitt inre ivriga letande efter ett framtida familjeliv. Jag tog farväl till drömmen om barn och familj, och det var en enda stor lättnad att sluta kämpa för att passa in i föräldranormen, och börja leva för min egen skull. Sedan dess har jag aldrig ångrat mig. Inte en enda gång. 

Ettan ligger även nära mitt jobb, ca 2,5 km, och jag har inte behövt lägga mycket tid och pengar på att pendla. Tack vare min etta hade jag ju råd att bland annat köpa en helt okej hästtransport i kontanter. Och ja, jag hade ju råd att köpa Ares när Galishimo plötsligt dog. Och lämna kontantinsats och ta ett lån för en BMW när Hondan plötsligt dog. Jag klarar mig helt okej. Jag har inga stora besparingar alls, men jag har känt mig ekonomiskt trygg. 

Sedan finns det ju lite nackdelar med den lilla bostadsrätten, och en av nackdelarna är ju att jag inte kunnat ha en särskilt stor garderob. Bara att ha två ordentliga uppsättningar utomhuskläder, en för ridsport och en för jobb, under årets alla årstider och väderlag, har täckt upp en stor yta i mina förvaringsutrymmen. Det har varit svårt att handla kläder för om ett plagg ska in så behöver ett plagg slängas ut. Annars blir ettan snabbt överfull. 

Men nu har ju även tllgång till gården i Sjöbotten, som denna sommar blivit riktigt fin. Vi har ju inte mindre än tre kattvindor; avlånga gångar med gamla plankor och sluttande snedtak, där man egentligen kan rymma betydligt fler kläder. Och nu känns ju plötsligt förutsättningarna lite annorlunda. 

Så hur skulle min garderob se ut om jag hade plats för betydligt mer kläder? Jag tror jag ska testa klänningar. Klänningar att ha i Sjöbotten när man är hemma i det nyrenoverade vardagsrumemt, när man ligger i soffan med en filt, bloggar, fikar eller bara återhämtar sig. Kanske borde jag köpa en sån där stor temugg som man brukar hitta på Indiska. Kanske köper jag en kofta, lite tjocka sockar, benvärmare när det är lite kyligare ute. Jag har tittat på flera stycken klänningar, kombinerat med koftor, och på nästa lön tror jag nog att jag kan unna mig lite olika klänningar och se om jag trivs i dem. 

Allt har sin tid. Det finns en tid för att hålla sig till de nödvändigaste basplaggen, och det kommer kanske en ny tid nu, att kunna vara kreativ, testa och prova sig fram.

Det är ju det som är det roliga med livet, förändringarna. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet