Westernsadeln - uteritten!

 


Det känns som att varje inlägg är ett evigt skrytande just nu, men det är ju så mycket roligt som händer just nu. Jag måste njuta, berätta och beskriva för livet är ju förändring och allt kommer kanske inte vara så här bra för alltid. Jag tog först Ares på ridbanan och vi strosade mest runt med mig på ryggen. Jonatan var med som stöd, som han alltid är så ofta som möjligt. Jag ville veta hur Ares kommit till ro med westernsadeln, jag satt ju bara upp en liten stund igår. Så jag tog det försiktigt. Lite skritt på lösa tyglar och halt och kli. Inga konstigheter. Ändå ser han stundvis ut så här:


Ungefär som att jag hade den grymmaste bad-ass dressyr-western-gör-precis-vad-du-vill-han-löser-problemet-hästen Ares. 


Jag gör en förhållning på tygeln i vårt skruttande och han frågar om jag ville ha samling? 

Sedan, efter jag travat 4-5 steg och insett att Ares är som vanligt även i traven, så red jag ut en liten sväng med honom. 



…och det känns så otroligt bra! Westernsadeln ger verkligen en liten extra trygghet som är precis vad jag behöver! Jag kommer mig framåt! Han är ju givetvis bara fyra år, och jag har inte skolat honom jättemycket, och ibland vinglar han som en bilist som skickar sms. Inte sådär så vi hamnar i diket, men tappar kursen lite. Och jag skrattar åt honom och ler och får självförtroende. Han kommer att bli helt fantastisk. Jag tror på honom så mycket. Och oss. Jag tror på oss som ekipage. Inte för att vi ska tävla och uträtta stordåd, men att vi ska fortsätta med sådana här dagar. Och bara bli bättre. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet