Nu har Ares äntligen en kapson!

 


Nu har äntligen kapsonen kommit! Jag är så inspirerad. Den är från Taur och finns HÄR. Ringarna sitter framme vid nosen och jag kan nu i teorin sänka huvudet på honom. I teorin. När han har förstått de rätta signalerna. Jag kan också fästa ett bett i den och alterera träningen med både bettverkan och ringar. Det blir bra! 

Han har fått ett underlägg till Galishimos tömkörningsgjord så den känns lite mildare för honom. Också från Taur och hittas HÄR. Hans tömkörningsgjord är tyngre, hårdare och mindre flexibel än den mjuka travgjorden vi lånat från stallkompisen. Så jag lånade travgjorden tills det kommit ett trevligt och fluffigt underlägg till däckeln. 

Jag tog på honom tömkörningsgjorden i stallet i går kväll, och han var lite spänd till en början och blåste ut magen, då åkte gjorden lite mothårs fram mot armhålan, och det tyckte han var lite läskigt. Men det kommer han att komma över!

Nu han alltså även "sin egen" tömkörningsgjord, och den har ringar som sitter betydligt längre ned om jag vill fortsätta jobbet med att sänka och länga honom. Den tömkörningsgjorden var Galishimos. Jag köpte den på HÖÖKS för tre år sedan, men nu finns den inte kvar i deras sortiment. 





Jag är så glad nu, för nu kan jag i teorin göra det mesta som man kan göra från sadeln. Så nu finns det inga hinder från att utbilda honom mer. Till våren när underlaget är bra kan vi träna in galoppen från töm och få en bra balans på den. 

Men det är mycket nytt för honom nu. På sju veckor har han fått ett nytt hem igen, och han har börjat träna på både det ena och det andra. Från början bettet och sedan all tömkörning.

Ibland kan jag se att han blir lite osäker och oroa sig lite, särskilt när vi är helt ensamma i stallet, för han är inte trygg där ännu, så det känns skönt nu att kunna erbjuda honom samma rutiner i några veckor framöver.  Nu blir det inga fler större förändringar, inga fler större inköp. Ingen mer helt ny utrustning. Bara befästa lite rutiner, fortsatt tömkörning, och finna trygghet. 

Det förtjänar han verkligen! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet