Tömkörning och "tur"

 

Jag fick hjälp av min stallkompis (på bilden) att börja tömköra Ares, igår. Ares är ju verkligen en liten myspropp som bara gillar att vara med. Teddybjörnen Fredriksson. Jag trädde tömmarna till grimman och så gick vi några varv på ridbanan. Jag gick passivt bakom honom och gjorde några start och stopp med ljud, och inte genom att dra i tömmarna. Och så gjorde vi snett igenom med hjälp av stallkompisen. Jag drog aldrig i tömmarna, höll bara i dem och rörde dem. I slutet viftade jag med dem och slängde dem ömsom på hans högra rumpdel, ömsom på hans vänstra. Drog dem upp och ned efter hans sidor, medhårs och mothårs. Styrningen kan vi ta en annan dag. 

Det är tyvärr halkigt underlag på banan så vi måste ta det försiktigt. Han har inga broddar bak. 

Han till och med gäspade när vi gick runt på ridbanan igår. "Det här var väl inget... det blir alltså inte mer spännande än så här?" verkade han säga och myste på med sänkt huvud. 

Och det är nu som jag har upptäckt, på vänliga meddelanden och sociala medier, som ordet "tur" dyker upp lite då och då. Det skrivs välvilligt och peppande, men lite road blir jag faktiskt. Att jag haft sådan tur. Vilken tur att han är så snäll. 

Jag skulle nästan kunna satsa pengar på att de flesta som tycker jag haft "tur" hade scrollat förbi hans annons på Hästnet utan minsta intresse. En gulbrun liten welsh cob för 50.000 kr, när man kan köpa ett likvärdigt svenskt halvblod för 65.000 kr? Han ser lite liten ut. Kanske oansenlig. Jag var dyngsjuk och  jättetrött i somras och åkte 35 mil för att titta på honom. På grund av hans ras och uppfödarens karaktärsbeskrivning, som fick mig att fundera på om han inte skulle passa mig riktigt bra. Om han ändå inte är värd sina 50 papp. Av alla annonser som var ute så var han ändå intressantast. Det ligger många tankar bakom inköpet av honom. 

Lägg sedan till att jag är jätteförsiktig och verkligen försöker ta träningen långsamt med honom. Bara för att man är lugn och snäll behöver inte utvecklingen gå undan. Han kan få ha ett tempo som får honom att gäspa. Det kan vi ha igen senare. Det bygger förtroende för framtida träningsmoment. 

,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback